Delicious LinkedIn Facebook Twitter RSS Feed

Puasa & Raya




~Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri~

Assalammualaikum..
Sekejap je masa berlalu.. Cepat gila masa skang ni, naek coper ke apa..Ni habaq mai cita bulan puasa kami tahun ni 2011.. Malangnya tahun ni xpat nk smbut 1st Ramadhan bersama keluarga. Amanah di Terengganu.. Kena keje.. Ni la 1st gak ak puasa kat negeri Terengganu.. Negeri potong kaki gak,sbb apa makanan dorg sumenya manis2.. awak ni lidah Nesmilan, mano nk biaso makan manis..

RAMADHAN

Meriahnya Ramadhan tahun ini dgn byknya ibadat. Tarawih n tadarus jd sahabat mlm di Bulan Mulia ni.. Nadia dgn versi puasanya.. Ak dgn cara ak sendri.. Tp kami ttp bersama walaupun berjauhan.. 

Tempat pling faymes kalo bulan Ramadhan ni cam bese ar, bazar ramadhan.. Kat sini ak da jejak 3 bazar yg terdekat, Bazar Wakaf Tengah, Manir, and satu g kat dgn Unisza. Mmg mmcm la ad. Murtabak kek somban baru RM2.50 kek cini da RM 3 - 3.50.. Nak rasa punya pasal, beli la gak.. Haaaa.. Ce teka sedap ke x? Seperti bese rasanya amat la manis. 4 kali makan ckup la syarat tuk potong kaki. Hahahahaha~~


Ada skali tu, ak tnya kat brader jual murtabak tu 
"Bang, manis x murtabak ni?"  hahaha~

Sib baek brader tu rilek je an.. kalo x, ada la experience ak kena tampar dgn murtabak. 
Murtabak mmg faymes time bulan pose tp time xpose xde plak org nk jual mende kat pasar malam.

SHOPPING RAYA

Cam tahun2 yg sudah. Mmg ak akan spent skit money tu shopping raya and year end sale YES!. Tahun ni bajet ala kadar je. Awak da hidup berdua, bajet kena cutting dua la kan. hehe So tahun ni sume brg yg nak dbeli da dpt.. Ni ha list ea:

1. Baju arabic putih. ( Ala cam yassin pakai time nyanyi lagu NurKasih kat bendang..media influence)
2. Seluar Baru. ( Dlam plan nk beli jeans kat ROMP tp kodai tu xde plak discount so jejalan kat Time Square jumpa lak seluar berkenan yg penting 50% off. hehehee)
Onitsuka Tiger Mexico DX 66
3.Kasut Asic Onitsuka Tiger ( Ni sampai ngigau la nk kasut asic xkisah la pe design pn)
Ttba terlintas nk kumpul semua jenis onitsuka tiger. Tgk la cmne, ad rezeki.. ad la dlm koleksi ak nnti.. Ak da addicted da ngan kasut ni. Rare item, kulit n jeans..


Puas hati sume dapat. Ak lak bg nadia : 
1. Jubah putih 
2. Kasut Onitsuka Tiger. (dia pn da demam asic jugak, 1st time ak tnjuk kasut tu dia da minat so bolikan la tuk dia)

So amat bersederhana je kami tuk Raya tahun ni. Alhamdulillah.. Mana tau tahun depan bosar ckit rezeki. InsyaAllah. Doa2 kan la ye~~ Amin

SELAMAT HARI RAYA AIDLIFITRI
MAFF ZAHIR DAN BATIN

2 CommEntS:

Saiazuan said...

eden tgu je ekau yg dah keje tu blanje brbuka.. ble la ye

Ikhsan & Nadia said...

hahaha.. ko ilek je.. xpat blanja buka blnja time laen xleh ke?